Yhteenveto jäsentapahtumasta 2.2.2017, Case DNA

HALLITUKSEN JA JOHDON YHTEISTYÖ LISTAUTUMISESSA

DNA järjesti Board Professionals -verkostolle aamiaistilaisuuden 2.2.2017 DNA Talossa.

Tilaisuuden aluksi DNA Oyj:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen kertoi yhtiöstä, sen tiestä haastajasta yhdeksi Suomen johtavista tietoliikennealan yhtiöistä. DNA tarjoaa markkinoiden parasta asiakaskokemusta, aikoo ottaa markkinaosuuksia ja erityisesti euroja kilpailijoilta jatkossakin arvojensa mukaisesti: nopeasti, rohkeasti ja mutkattomasti. DNA on kotimarkkinatoimija, jolle erottautuminen ja uusiutuminen ovat orgaanisen kasvun edellytys myös tulevaisuudessa.

Jukka Leinonen kertoi tarkemmin itse listautumisprojektin toteutuksesta operatiivisen johdon ja hallituksen näkökulmasta. Oli kiinnostavaa kuulla listautumisen vaiheista, eri tiimeistä, heidän rooleistaan ja listautumisprosessin läpiviennin kriittisistä pisteistä sekä mahdollisista sudenkuopista.

Viestintäjohtaja Vilhelmiina Wahlbeck kertoi DNA:n Mutkaton työpaikka -kulttuurista sekä iloisesta ja energisestä ilmapiiristä, jolla työtä DNA:lla tehdään joustavasti etänä ja avotoimistossa. Vilhelmiinan mukaan listautumisprosessi muutti pysyvästi ja myönteisesti DNA:n viestintäprosesseja.

Lopuksi DNA:n hallituksen jäsen Anu Nissinen kertoi, millaista valiokuntatyöskentely on pörssiyhtiössä. Anun mielestä erityisesti sisäinen tarkastus ja vastuullisuus ovat teemoja, jotka korostuvat tarkastusvaliokunnan työskentelyssä tulevaisuudessa. Kävimme vilkasta keskustelua aiheesta, alkaako palkitsemisvaliokunnan nimi olla aikansa elänyt. Monessa paikassa käytetään termiä People and Culture ja palkitsemisen lisäksi huomion kohteena ovat IT – ja tietoturva, työtyytyväisyys, seuraajasuunnittelu ja osaamisen kehittäminen.

DNA:n ilme ja värimaailma on toteutettu upeasti isoista linjoista pienimpiin yksityiskohtiin.

Jukka Leinonen

Jukka Leinonen

Anu Nissinen

Anu Nissinen

Vieraat DNA-pipot päässä

Vieraat DNA-pipot päässä

 

Kuvat: Iris Karjula

Teksti: Aija Bärlund