Päteviä naisia yritysten hallituksiin BPF Talent Bankista

Lehdistötiedote 8.3.2017

Board Professionals Finland ry:n Iris Karjula Naisten päivänä 8.3.2017:
”Päteviä naisia yritysten hallituksiin löytyy nyt Talent Bankista, enää tarvitaan vain tahtoa”

Joka kymmenes yhtiö Helsingin pörssissä tekee hallituspäätöksensä yksinomaan miesvoimin. Helsingin Sanomien selvitys kesältä 2016 osoittaa, että pörssin 127 yhtiön joukossa on 13 sellaista, joiden hallituksessa ei istu yhtään naista. Suomalainen hallitusammattilaisten järjestön Board Professionals Finland ry pyrkii muuttamaan tilanteen toiminnallaan kansainvälisen European Women on Boards – verkostossa. EWOB:n uusi Talent Pool-kykypankki verkossa tuo nyt yrityksille ja järjestöille esiin mahdollisuuden hakea kansainvälisiä kykyjä hallitustyöskentelyään monimuotoistamaan ja varmistamaan siten kilpailukykynsä. Suomalaisille hallitusammattilaisille Talent Pool avaa tietä hallitustehtäviin Suomen ulkopuolella.

”Kaikki Talent Pooliin hyväksytyt jäsenet ovat kokeneita hallitusammattilaisia valmiina toimimaan eri toimialoilla. Verkoston kautta diversiteetin lisääminen hallituksiin on entistä helpompaa: suomalaisjohtajasta belgialaiseen autoalan osaajaan ja tsekkiläiseen vakuutusammattilaiseen löytyvät kaikki vaivatta. Enää tarvitaan vain tahtoa nimitysvaliokunnilta ja headhuntereilta”, kertoo Board Professionals Finland ry:n puheenjohtaja Iris Karjula.

PwC:n ja Credit Suissen tekemien tutkimusten mukaan kysyntä sukupuolten tasapuolisen edustukseen yhtiöiden hallituksissa lisääntyy, eikä pelkästään sen vuoksi, että sillä on selvä yhteys liiketoiminnan kannattavuuden paranemiseen. EWoB:in kykypankin avulla sukupuolten tasapuolisesta edustuksesta tehdään todellisuutta.

”Olemme verkostomme kymmenvuotisella toiminnalla pyrkineet edistämään pätevien naisten etenemistä johtotehtäviin ja hallituspaikoille Suomessa. Jo järjestömme verkkosivuilta voi hakea eri kriteerein hallitusvalmiita naisia. Yritykset eivät voi enää piileskellä niiden väitteiden takana, joiden mukaan naisista, jotka kykenevät hoitamaan monikansallisia hallitustehtäviä, olisi puutetta. Euroopan kattava Talent Pool-kykypankki viimeistään osoittaa, että päteviä, lahjakkaita naisia löytyy toimialalle kuin toimialalle yli maarajojen”, Iris Karjula jatkaa.

Lisätietoja:

Iris Karjula, hallituksen puheenjohtaja, Board Professionals Finland, p. 040 5207520, iris.karjula@gmail.com

boardprofessionals.fi
EWOB talent pool