BPF:n tapahtumat digiloikkauksella uuteen aikakauteen

Board Professionals Finland (BPF) tekee nyt määrätietoista digiloikkaa ja pitää toiminnan vireänä jäsenten palvelemiseksi myös poikkeusoloissa. Kuten niin monet yritykset ja yhteisöt, digitaalisuus on tehnyt tuloaan jo monta vuotta. Nyt digitaalisiin palveluihin siirtyminen tapahtuu olosuhteiden pakosta nopeasti.

”Pääasiallisen toimintamme ollessa jäsenille järjestettävät tapahtumat, koulutukset ja tietoiskut, nämä ovat nyt epidemia-aikana luonnollisesti poissuljetut. Olemme lähteneet avoimin mielin kokeilemaan uusia tapoja kokoontua ja viestiä,” kertoo BPF:n puheenjohtaja Jaana Palomäki.

BPF on siirtänyt olemassa olevia tapahtumia tehokkaasti verkkoon ja ideoinut uusia virtuaalitapahtumia. Usein tapahtumissa on kumppanina yritys tai muu toimija, joka tarjoaa asiasisällön ja tilat. Yhdistyksessä on koettu, että useimmat tapahtumat pystytään ilahduttavan sujuvasti toteuttamaan verkkokokous- tai webinaaritekniikalla, joko isännän/emännän järjestelmiä käyttäen tai BPF:n omasta toimesta. Osallistujia on yhtä runsaasti, jos ei jopa enemmän, kuin perinteisissä tapahtumissa.

”Jäsenemme ovat lähteneet uuteen innolla mukaan. Tämä on myös oppimisen paikka useimmille. Etä- ja monipaikkatyö, Skype- tai Teams-kokoukset ovat varmasti jokaiselle jo tuttuja, nyt harjoittelemme nopeassa tahdissa isompien, osallistavien tapahtumien emännöimistä verkossa, kokeillen erilaisia järjestelmiä,” Palomäki toteaa.

Uusien mahdollisuuksien äärellä

BPF:n kevään kalenterissa on monipuolinen tapahtumatarjotin. Yhdistys pyrkii järjestämään jäsenilleen ajankohtaisiin ja poikkeusoloista johtuviin tarpeisiin vastaavaa tietoa, vertaistukea ja sparrausta.

Hallitusammattilaisten ja ylimmän johdon työtä vahvistavia aiheita on niin ikään tarjolla, kuten luonnollisesti myös BPF:n missioon, monimuotoisuuden edistämiseen, liittyviä teemoja. Niin kauan, kun kokoontumiskielto ja poikkeusolot ovat voimassa, kaikki tapahtumat pyörivät verkossa.

”Poikkeuksellisista ja monella tapaa haastavista ajoista huolimatta, olemme myös uusien mahdollisuuksien äärellä. Nyt on ollut pakko keksiä ja ottaa ketterästi käyttöön ennenkokemattomia toimintatapoja. Uskon, että meillä on epidemian jälkeen ”uusi normaali”. Emme palaa enää vanhaan”, Palomäki arvioi.

”Tämä voi koitua hyödyksi monella tapaa, niin yhdistys- kuin yritystoiminnassakin. Jatkamalla toimintaa tasapainoisesti sekä livenä, että verkossa, sekä molempia tapoja yhdistelemällä, voimme palvella jäsenistöä entistä paremmin ja laajemmin myös maantieteellisesti.”

Kannattaa seurata yhdistyksen verkkosivuja ja sosiaalisen median kanavia. Ideoita tapahtumien aiheiksi ja sisällöiksi voi lähettää osoitteeseen info@boardprofessionals.fi.

BPF:n ottaa mielellään vastaan vinkkejä myös muiden toimijoiden tarjoamista webinaareista ja virtuaalitapahtumista, joista voisi olla hyötyä jäsenistölle.