Boardprofessionalsin Sanna Wester Unique Companies Groupin hallitukseen

Kuka: Sanna Wester 
Urakokemus: Suuri osa on ollut toimimista kuluttajamarkkinoinnin parissa. Unilever, Fazer ja TeliaSonera ovat olleet suuria mainostajia, joissa osaaminen mediasta ja markkinointiviestinnästä on kehittynyt merkittävästi. Honkarakenne-konserni taas painottui enemmän jälleenmyyjien kautta tehtyihin toimenpiteisiin, ja asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen korostui. Mediatoimisto- ja mainostoimistokokemus on avartanut näkemystä, ja viimeiset vuodet vuokrajohtajana ovat avanneet ovia monille eri aloille ja eri tyyppisiin yrityksiin. Tällä hetkellä toimin Suomen kaupallisten televisioiden yhteisorganisaatio Screenforce Finlandin toiminnanjohtajana.

Nimitys: Unique Companies Group on monialakonserni, jossa neljässä yhtiössä palvellaan niin HoReCa-ratkaisuja tarvitsevia yrityksiä kuin terveellisempiä elintarvikkeita tai vaikka hiustenhoitotuotteita etsiviä kuluttajiakin. Tunnettuja brändejä ovat mm. Alpro, Biozell, Millac ja Rauch. Konsernin liikevaihto asettuu haarukkaan 20-50 Meur. Hallitukseen haettiin toisaalta markkinoinnin ja asiakkuuksien asiantuntijaa, ja toisaalta ammattimaisempaa otetta hallitustyöhön. 

Miksi minä: Kokemukseni ja osaamiseni sopivat siihen, mitä haettiin. Kokemus ja asiantuntijuus olivat ratkaisevia, vaikka hallituksen puheenjohtaja on vanha tuttuni, ja hän pyysi minua suoraan hallitusjäseneksi.

Mitä neuvoja: Verkostoidu! Kerro myös joka käänteessä, että olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä, sillä koskaan et voi tietää mitä kautta sana kiirii oikeisiin korviin. Pidä hallitus-CV ajan tasalla.